tiistai 31. toukokuuta 2016

Nopea appelsiinisuklaajuustokakku.

Nopea, helppo ja hyvä. Nämä kolme adjektiivia kun saa yhteen jälkiruokaan mahdutettua, niin voiko parempaa olla?

appelsiini juustokakku suklaa lasissa

Eihän tämä nyt ihan oikea juustokakku ole (mikä muuten on juustokakun virallinen määritelmä?), mutta hyvin lähellä sitä. Juustokakun kokoamiseen et tarvitse edes vuokaa, kun kokoat annoksen kullekin vaikka lasiin.

Kuuten annokseen tarvitset:
6-9 digestive keksiä
400g appelsiinituorejuustoa
200g vaniljarahkaa
2dl kuohukermaa
4rkl sokeria
120g maitosuklaata

Rouhi suklaa ja vatkaa kermaa vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon sekaan tuorejuusto, rahka, sokeri ja suurin osa rouhitusta suklaasta (jätä osa suklaarouheesta koristeluun). Älä vatkaa täytettä, mutta sekoita se kauttaaltaan sekaisin. Murskaa kunkin lasin pohjalle yksi keksi ja nostele täyteseos keksimurskan päälle. Koristele pinta suklaahipuilla ja murskatuilla keksillä. Nauti!

appelsiini juustokakku suklaa lasissa

Nämä juustokakut on ehkä parhaimmillaan parin tunnin jääkaappikäynnin jälkeen, mutta erittäin hyviä ovat vaikka samantien nautittuna. 

2 kommenttia:

Risuja vai ruusuja? Kiitos kommentistasi!