tiistai 15. maaliskuuta 2016

Tyttöjen sushi-ilta ja suklaajuustokakku.




Meillä oli lauantaina naisten ilta ja lähes traditio on tämän yhden ja saman porukan kesken laittaa yhdessä sushia ja sitten nauttia niitä - ajan kanssa. Meidän neljän hengen naisporukassa on kaksi ollut raskaana lähes viime vuoden loppuun asti ja sushit on olleet sillä nounou -listalla. Nyt kun jakautumiset on tapahtunut oli mahdollista ottaa se muutaman tunnin irtiotto ja nauttia. Useammasta kuin yhdestä suusta kuului jossain vaiheessa: "aah, ei jaksa enää, mutta pakko syödä vielä". Asumme kaikki neljä kävelymatkan päässä toisistamme, joten kokoontuminen on suhteellisen helppoa vaikka pieniä vauvoja onkin kuvioissa.

Jälkiruoasta vastasin minä. Kysyin muilta saanko laittaa suklaajuustokakkua ja vastauksethan nyt oli enemmänkin luokkaa "ai että saatko" kuin mitään muuta :D Olen Ketään kotona -blogissa törmännyt suklaajuustokakkuun, mikä oli niin herkullisen näköinen, että sitä oli pakko päästä kokeilemaan (maistamaan) itsekin :) Kuten Leenakin kirjoittaa, ei tämä kakku ole ällömakea tai tönkkö ja vaikka omaan makuuni se oli ehkä hieman liian makeaa, niin sopivan pieninä paloina kuitenkin taivaallista!





Pohja:
n.200g keksejä esim. Dominoita
70g voisulaa

Täyte:
200g tummaa suklaata
200g viola suklaatuorejuustoa / pakko testata tätä uudestaan ja kokeilla suklaatuorejuuston tilalla appelsiinituorejuustoa
4 liivatetta
3dl kuohukermaa
1dl sokeria
Vaniljasokeria
Tilkka kahvia

Koristeluun suklaakarkkeja

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita niihin voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma ja sulata suklaa. Lisää suklaasulaan sokerit ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kuumaan kahviin liivatteet joista on puristettu vesi. Lisää liivate-kahviseos suklaaseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kääntele seos kermavaahdon joukkoon ja kaada vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään ja koristele ennen tarjoilua.

Nyt jos tekisin tämän uudestaan jättäisin osan sokerista pois ja korvaisin suklaatuorejuuston appelsiinituorejuustolla. Kokeilisin ehkä perus-digestivejä pohjaksi ja koittaisin keksiä millä saisin kahvin makua lisää kakkuun.

6 kommenttia:

  1. Ai että! Mä oon niin sushin ystävä.. Syön joka viikko lounaaksi ainakin kerran! Kaikista ihaninta on kyllä jos pääsee nauttimaan itsetehdyistä susheista hyvässä seurassa (ja ehkä jokunen lasillinen viiniä vielä kylkeen) - ei paljon muuta illalta voisi toivoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D tässä Helsingin keskustassa on yksi ihan hyvä buffet -ruokala, missä on sushiakin aina tarjolla. Käyn siellä keskimäärin kerran viikossa syömässä lounaaksi tuota herkkua ja vaikka se on hyvää, niin ei se kuitenkaan sitä oma tekemää voita. Vaikka tässä nyt mitään sushiammattilaisia todellakaan olla, niin kyllähän mikä tahansa maistuu ihan toisetla kun sitä on hyvässä seurassa itse väkertänyt.. sen parin lasillisen äärellä ;)

      Poista
  2. Oi mitä ihania herkkuja! NAM! :) Kiitti kakun ohjeesta, täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista

Risuja vai ruusuja? Kiitos kommentistasi!