maanantai 21. joulukuuta 2015

Talvinen rockyroad.

Tämä on niitä sellaisia aikaansaannoksia, jotka tulee jostain mieleen kuin salama kirkkaalta taivaalta ja siitä ajatuksesta ei vain voi luopua. Pakko testata. Pakko kokeilla. Pakkopakkopakko. Luulin keksineeni järkyttävän hyvän idean. Miten saan jouluisen tai talvisen rockyroadin. Tai oikeastaan jouluinen ja talvinen suklaaherkku rockyroad idealla :D Enpä vaan tainnut olla ainoa tämän idean kanssa, nimittäin googlen mukaan joku muukin on kokeillut tätä tai muita hyvin samanlaisia versioita. Ja voihan se olla, että tämäkin ajatus kun taas saapui minulle unessa tai unen keskellä (jossain siellä - yöllä kuitenkin), niin olinkin jo jossain nähnyt tämän tai kuullut tällaisesta.

Joulua tähän tuli mausta. En halunnut lähteä liikaa sotkemaan, joten valitsin vain kaksi täytettä. Maun vuoksi piparkakut ja sekä maun, että joluisen punaisuuden vuoksi kuivatut karpalot. Mikä on sitten se talvinen? Se on lumi ja siksi tämä on tehty valkoisesta suklaasta.



Murskaa piparkakut (määrä: oman maun mukaan). Pilko kuivattuja karpaloita pienemmiksi, tai jätä sellaisiksi. Pilko suklaa paloiksi ja laita mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa mikrossa noin 20 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen seosta. Kun suklaa on kokonaan sulaa sekoita joukkoon murskatut piparkakut ja karpalot. Sekoita tasaiseksi ja kumoa esim. folioastiaan. Tasoita suunnilleen tasaiseksi ja ripottele vielä päälle piparkakun paloja ja karpaloita. Nosta herkku jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi. Irroita rockyroad astiasta ja nosta leikkuulaudalle. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja herkuttele!

Tästä tuli oikeasti namia ja on muuten tosi nopea tehdä. Eikä suuresti sotketaan :) Kokeilkaa tekin!





1 kommentti:

  1. Nami! Tekisi mieli haukata pala tuosta isosta levystä! :D Kaunis lahja! <3

    VastaaPoista

Risuja vai ruusuja? Kiitos kommentistasi!