keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Raparperivarkaissa.

Käytiin eilen mun vanhempieni luona pesemässä miehen autoa. Pihalla kasvaa raparperia, joten extemporena päätin varastaa pari vartta ja laittaa raparperipiirakkaa.


Minun piirakkavuokani on sen verran monta kolhua ja naarmua saanut vuosien saatossa teflonpinnalleen, että se on lähinnä roskiskamaa. Kun piirakkavuoka ei ollut iskussaan, niin helpostihan sen piirakan kokosi myös irtopohjavuokaan :) Siitä tuli sellainen piirakan ja kakun välimuoto.



Perusohjeen olen joskus saanut äidiltäni ja sen muokannut omaan käyttöön ja vuokiin sopivaksi.

150g margariinia
150g sokeria
2 kananmunaa
reilu 2tl leivinjauhetta
150g vehnäjauhoa

Margariini ja sokeri vaahdotetaan, minkä jälkeen lisätään munat ja sekoitetaan. Lisätään leivinjauhe ja osa vehnäjauhoista. Sekoitetaan. Lisätään loput vehnäjauhoista ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.


Irtopohjavuoan vuorasin leivinpaperilla ja reunat voitelin margariinilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Leikkaa huuhdellut raparperit sopiviksi paloiksi ja ripottele ne taikinan päälle. Laita raparperiä juuri niin paljon kuin itse haluat. Toiset tykkää runsaammasta ja toiset vähän vähemmästä.

Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Ihan reilusti.

Paista 200 asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Nauti joko sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa. Tai jäätelön. Tai vaikka molempien. Tai ihan miten itse haluat!


2 kommenttia:

  1. Raparperi on niin herkkua <3
    Tuota reseptiä vois koklaa :) (kermavaahdon JA jätskin kanssa tietty :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Perusohje on ollut 100g "kaikkea" ja yksi muna, mutta minä tykkään hieman runsaammasta piirakasta ja siksi olen sitä hieman suurentanut ;D Kokeile ihmeessä sinäkin!

      Poista

Risuja vai ruusuja? Kiitos kommentistasi!