maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kotitekoista jäätelöä.

Pitihän tätä nyt minunkin kokeilla, kun kaikki muutkin kokeilevat (netti tuntuu olevan nyt pullollaan näitä) tätä :) Kotitekoista jäätelöä ilman jäätelökonetta. Kaksi ainesosaa ja massa on valmis. Siis voiko olla helpompaa? Ei todellakaan!

Myönnetään, olin todella epäileväinen tämän suhteen ja siinä onkin yksi syy miksi tätä piti kokeilla itse. Jotta uskoisin. Nyt uskon ja taitaa jokunen muukin uskoa, kun tarjoilin tätä lauantaina juhannuspäivän vieraille päivällisen jälkiruokana ja sunnuntaina vielä kahvivieraille.

Vatkaa vispikermaa 5dl vaahdoksi ja sekoita joukkoon tölkillinen kondensoitua maitoa (löytyy säilykehyllystä, läheltä kookosmaitoa). Perusjäätelömassa on tässä ja valmis maustettavaksi. Oma mielikuvitus on rajana, joten sekaan voi laittaa mitä tahansa.

Itse kokeilin tällä kertaa aika perusjuttua ja rouhin vajaan levyllisen Fazerin sinistä suklaata muruksi. Sekoitin sen massaan ja kaadoin massan kahteen "ainojäätelö" -purkkiin. Laitoin ensin puolet ja pursotin kinuskikastiketta väliin. Loput massat päälle ja taas kinuskikastiketta päälle. Cocktailtikulla "marmoroin" pinnan.

Purkit kiinni ja pakkaseen. Väittävät, että viidessä tunnissa tuo olisi tarpeeksi jäätynyt ja sanotaanhan tuosta myös, että se pitäisi ottaa pakkasesta pöydälle sulamaan hetkeksi ennen tarjoilua. On kuulemma muuten tosi kovaa. Minä laitoin tuon jäätymään aamulla ja se tarjoiltiin kahdeksan tuntia myöhemmin. Ei ainakaan siinä ajassa ehtinyt jäätyä mitenkään tosi kovaksi. Eikä se muuten ollut seuraavanakaan päivänä vielä tosi kovaa.


Miinuksena täytyy sanoa, että koska kondensoitu maito on makeutettua on tämä jäätelö ainakin omaan makuuni liian makeata. Mietinkin, että miten se vaikuttaisi koostumukseen, jos purkilliseen kondensoitua maitoa laittaisikin reilummin kermaa tai toisinpäin? Jos sitä makeutta saisi hieman häivytettyä niin.

Lakritsia ja salmiakkiakin on pakko kokeilla. Tai aah, appelsiini. Puristaisi appelsiineista mehut ja laittaisi hedelmälihoineen päivineen sekaan. Ja sitten vielä appelsiininpaloja. Hmmm.. pitäisiköhän pitää jäätelökekkerit? :)

2 kommenttia:

  1. Mä oon myös seurannut tätä jäätelöaaltoa kieli pitkällä mutten ole vielä itse ehtinyt kokeilla. Täytyy vaikka heti ensi viikolla testata! :) Mä en ole ikinä käyttänyt kondensoitua maitoa enkä edes tiedä, millainen sen koostumus on. Voisikohan sen korvata jollain? Jossain muuten näin ohjeen, jossa oli 6 dl kermaa ja 1 prk kondensoitua maitoa, vaikka tuskinpa yhden desin lisäys hirveästi kai vaikuttaa makeuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kondensoitu maito oli mullekin aivan uusi tuttavuus ja lähes jännitin purkin avaamista. Se oli koostumukseltaan lähes siirappista, semmosta paksua, mutta juoksevaa. Ymmärtääkseni sitä saa myös makeuttamattomana :) Seuraavaksi ajattelin kokeilla lähes puolittaa tuon maidon määrän tai sitten tuplata kerman määrän. Pakko kokeilla mitä se tekee maulle ja ennen kaikkea koostumukselle :D

      Poista

Risuja vai ruusuja? Kiitos kommentistasi!