sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Lasimestarinsilli.

Sillin ladoin purkkiin jo viime keskiviikkona. Ehtii sitten maustua kunnolla aatoksi. Sillin ja hörtteiden määrää en tähän erottele suuremmin. On minulla siitä ihan ohjekin (tyyliin yksi kutakin), mutta tämä on enemmänkin makuasia. Toiset tykkää laittaa enemmän ja toiset vähemmän. Itse kuulun siihen ensimmäiseen joukkoon :)


Silliä
Punasipulia renkaina
Porkkanaa viipaleina
Piparjuurta viipaleina
Pari laakerinlehteä
Kuusi murskattua maustepippuria
Kuusi murskattua valkopippuria
Yksi teelusikallinen sinapinsiemeniä

Liemi:
1/2 dl etikkaa
1 dl vettä
vajaa 1/2 dl sokeria


Puhdista silli, mutta jätä ruoto. Huuhtele ja leikkaa parin sentin paksuisiksi paloiksi. Liota silliä jos se on kovin suolainen. Valuta ja kuivaa. Pane kalapalat kerroksittain mausteiden kanssa lasipurkkiin. kiehauta liemi ja anna sen jäähtyä ennen kuin kaadat sen sillipalojen seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja vai ruusuja? Kiitos kommentistasi!