tiistai 23. joulukuuta 2014

Lanttulaatikko.

Lanttulaatikon tein sunnuntaina. Perinteisellä äidin antamalla ohjeella.

1,5 kg lanttua
1 rkl suolaa

Kuori ja paloittele lantut pienemmiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Vettä tulee olla niin paljon, että lantut juuri peittyvät.

2 dl korppujauhoja
2 dl kermaa

Survo kypsät ja kuumat lantut hyvin. Yhdistä korppujauho ja kerma. Lisää survokseen.

2 rkl sulatettua voita
2 rkl siirappia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl muskottipähkinää
2 kananmunaa hyvin vatkattuna

Mausta survos ja lisää viimeisenä vatkatut kananmunat. Maista, että maku on hyvä. Laita survos vuokaan ja tee lusikalla pintaan kuviointi. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja lisää vielä muutamia voinokareita.

Paista miedossa uunin lämmössä (125 - 150) noin 1,5 - 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja vai ruusuja? Kiitos kommentistasi!