torstai 25. joulukuuta 2014

Aladoobi.

Meillä on aina kuulunut joulupöytään itsetehty aladoobi. Toisilta nimiltään vasikanhyytelö ja lihahyytelö.

Tänä jouluna tein ekaa kertaa tämän itse. Yksinkertaisuudessaan keitetään sopiva määrä esim. naudan paistilihaa ja porsaan kasleria. Sekaan keittymään laitetaan porkkanaa ja mausteeksi suolaa, laakerinlehtiä ja maustepippureita. Lihan keittyessä kuoritaan pinnalle nouseva vaahto hyvin pois, jotta saadaan liemestä kivan kirkasta.

Kypsä liha nostetaan jäähtymään hetkeksi ja porkkanatkin säästetään. Porkkanat viipaloidaan koristeiksi ja liha pilkotaan pieniksi paloiksi. Liemi maustetaan etikalla ja siihen lisätään liivatetta.


Sitten vaan kootaan hyytelö haluttuun vuokaan tai vaikka annosastioihin ja laitetaan jääkaappiin hyytymään. Porkkanan lisäksi meillä on ollut tapana laittaa koristeeksi viipaloitua kananmunaa ja persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Mun isä olis niin innoissaan tuosta. Pitäisköhän joskus tehdä.

    VastaaPoista

Risuja vai ruusuja? Kiitos kommentistasi!